Wykonujemy nowoczesne i energooszczędne instalacje chłodnicze w
- przechowalniach owoców (np. jabłka, gruszki)
- przechowalniach warzyw (np. kapusta pekińska, marchew)
- wychładzalniach owoców miękkich (np. truskawka, czarna porzeczka, malina, borówka amerykańska)
System bezpośredniego odparowania (z zastosowaniem sprężarek Bitzer, Copeland, Maneurop oraz chłodnic Goedhart, Pro-Froid)
Zapewniamy najlepsze warunki przechowywania
- temperatura powietrza w komorze od -1°C
- wilgotność względna powietrza do 96%
- wahania temperatury – histereza od 0,1°C (załączenie – wyłączenie agregatu)
- minimalna różnica pomiędzy temperaturą chłodnicy a temperaturą komory (ΔT)
- automatyczne, cykliczne mieszanie powietrza w komorze
- system elektronicznej kontroli wtrysku czynnika chłodniczego zapewniający wysoką wilgotność w komorze
- odpowiednia szybkość wentylatorów chłodnic (wyrównane warunki w każdym miejscu komory przechowalniczej)
- szybkie uzyskanie zadanej temperatury - odtajanie elektryczne lub wentylatorami - możliwość pełnej kontroli i rejestracji komputerowej oraz przez Internet
- możliwość rejestracji odprowadzanej wody z komory („pomiar ususzki”)
Chłodnictwo pośrednie glikolowe - Chillery (w oparciu o własne agregaty glikolowe z zastosowaniem sprężarek hermetycznych i pół-hermetycznych tłokowych, scroll lub śrubowych).
Gwarantujemy najwyższą wilgotność w komorze
- temperatura powietrza w komorze od -1°C
- wilgotność względna powietrza do 98%
- wahania temperatury – histereza od 0,1°C (załączenie – wyłączenie agregatu)
- osiągamy minimalną różnicę pomiędzy temperaturą chłodnicy, a temperaturą komory (ΔT)
- automatyczne, cykliczne mieszanie powietrza w komorze
- odpowiednia szybkość wentylatorów chłodnic (wyrównane warunki w każdym miejscu komory przechowalniczej)
- szybkie uzyskanie zadanej temperatury - odtajanie energooszczędne gorącym glikolem lub wentylatorami
- pełna kontrola i rejestracja komputerowa oraz zdalny dostęp przez Internet - możliwość rejestracji odprowadzanej wody z komory („pomiar ususzki”)
- możliwość odzyskiwania „darmowej” energii z powietrza atmosferycznego tzw. free–cooling
- stosowanie podwójnego niezależnego układu chłodniczego, który w razie awarii umożliwia nieprzerwane chłodzenie komór